Svet
48 ogledov

Vzgajanje otrok v zaporu do njihovega četrtega leta

Otroci vzgojeni v zaporu
1/5
Reuters
Vsaka tretja zapornica v Argentini svojega otroka rodi ali vzgaja v zaporu. Otroke tam vzgajajo vse do njihovega četrtega leta.

Povsem nedolžni otroci, ki se rodijo v argentinskih zaporih, se morajo že zgodaj ssočiti z revščino in nasiljem. Število zapornic v Argentini se je v roku 20 let znantno povečalo. Skoraj vsaka tretja pa v zapor pride noseča ali pa s seboj pripelje majhnega otroka. Tega jim tam pustijo vzgajati vse do otrokovega četrtega leta, piše Daily Mail.

Oznaka za celo življenje

Večina žensk se za rešetkami znajde zaradi ropa, preprodaje drog in umorov. Večino otrok pa rojstvo v zaporu spremlja skozi njihovo celo življenje, saj je ta zapisan v njihovem rojstnem listu. Fotografinja Carolina Camps je na svojem fotoaparatu posnela, kar nekaj slik, ki prikazujejo način življenja za rešetkami.

Med drugimi je tako posnela Sandro Valdez skupaj z njeno osem mesecev staro hčerko Nicole v nacionalnem zaporu v Los Hornosu. Valdezova ima devet otrok iz treh razmerij, trenutno pa živi s svojim četrtim partnerjem, ki ji pomaga nahraniti najmlajše tri otroke. Leta 2006 so jo nosečo zaprli, zaradi preprodaje drog. Nicole je v zaporu vzgajala do njenega drugega leta oziroma dokler je niso izpustili.Podobnih zgodb pa je še več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.