Svet
6573 ogledov

Dečka mučili z vžigalnikom in ga prisilili, da je pil urin

Hrvaška policija Pixsell
Gojenca vzgojnega zavoda sta izvajala fizično in psihično nasilje.

Vzgojitelj v Vzgojnem zavodu za otroke in mladostnike v Istri je obsojen nevestnega dela v službi, ker je v času njegovega delovnega časa v noči med 29. in 30. septembrom prišlo do hude psihične in fizične zlorabe 13-letnega dečka romske narodnosti. 

Fizično in psihično nasilje

Hrvaški mediji poročajo, da sta 15- in 12-letnik, oba gojenca navedenega doma, med 22. uro zvečer in 2. uro zjutraj, izvajala psihično in fizično nasilje nad 13-letnikom, tako da sta ga prisiljevala, da je pil urin, kožo pa sta mu po trebuhu ožgala z vžigalnikom. Vse skupaj sta posnela z telefonom. 

Četudi vzgojitelj trdi, da je vsako uro naredil obhod, je sodišče presodilo, da to ni bilo dovolj. Izrečena mu je bila pogojna kazen desetih mesecev zapora, ki jih ne bo odslužil, če v roku enega leta ne bo ponovno storil kaznivega dejanja. 

Fizična in psihična zloraba | Avtor: 24sata 24sata

Nesrečni deček je že prej bil žrtev zlorabljanja v drugem prevzgojnem domu. Takrat so ga brutalno pretepli z železno palico. Na hrtbtu so mu z nožem in cigareti vžgali napis "druker". Zaradi poškodb je bil 40 dni v bolnišnici.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Jazalen Jazbec 09:48 17.maj 2019.

    Doma seveda nimamo ničesar za objavljati. patetiki ste Zurnal in to veliki.

  • Tatjana Ha 06:58 17.maj 2019.

    Ja kaj so delali tisti , ki so tam zaposleni in kje so bili ,da se to lahko dogaja Oni bi morali skrbeti , da se to ne dogaja. Kaj se vse dogaja po teh domovih a ne bo nihče ...prikaži veče odgovarjal za to. Upam, da bo kazen doletela tiste, ki so mu to delali.(Nesrečni deček je že prej bil žrtev zlorabljanja v drugem prevzgojnem domu. )

  • mph 19:47 16.maj 2019.

    Grozljivo, enako bi morali zdaj tistim odraslim naredit, ki bi morali videti ali vedeti, pa niso.