Svet
11360 ogledov

Vzgojiteljica dečka odvlekla skozi vrata

vrtec PrtScr Facebook
Razburjeni oče je objavil posnetek dogajanja v vrtcu, da bi posvaril druge starše.

Objava posnetka je povzročila veliko razburjenja v Sarajevu. Dogodek se je sicer zgodil že pred dvema letoma, a je oče posnetek objavil šele zdaj, ko je tožilstvo odstopilo od postopka proti vzgojiteljici. 

Poleg posnetka je oče objavil tudi svojo plat zgodbe o tem, kaj se je dogajalo v vrtcu, ki ga je obiskoval njegov sin. Otrok je nerad hodil v vrtec, a so bili prepričani, da gre za začetno obdobje, v katerem so takšni odzivi prisotni. Tudi v vrtcu so mu dejali, da lahko traja nekaj časa, da se bo otrok privadil. 

V vrtcu je kasneje prišlo do sprememb na vodstvenih položajih, govorilo se je tudi o slabih razmerah v vrtcu. Po njegovih besedah naj bi direktorica zavoda ščitila vzgojiteljico, ki naj bi bila njena prijateljica. Lastnica vrtca naj bi bila na koncu tista, ki jim je pokazala posnetek dogajanja v vrtcu. 

Oče je zadevo prijavil policiji, zaradi groženj pa se je na policijo obrnila tudi vzgojiteljica, pišejo bosanski mediji. Ti navajajo, da dotična vzgojiteljica še vedno dela v nekem drugem vrtcu, a je trenutno na bolniškem dopustu. 

"Pazite na svoje otroke, saj, na žalost, niso varni. To sem objavil javno, po tem, ko smo poskušali primer rešiti prek sodišča in tožilstva, a nismo uspeli, ker naj ne bi bilo dokazov," je zapisal oče in dodal, da je posnetek objavil, ker so drugi otroci v nevarnosti. 

Iz ustanove, v kateri je vzgojiteljica delala, so sporočili, da so že ukrepali in prekinili delovno razmerje, piše Klix.ba. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • mojglas 16:43 24.oktober 2018.

    Ne morem vrjeti na komentarje...ko se dogaja v Sloveniji je vse narobe, če pa nižje pa je vse ok. Nobeno nasilje nad otroki v vrtcu ni sprejemljivo in na takšen način se ne more obnašati vzgojiteljica, katera naj bi vzgojno ...prikaži več delovala na otroke. Žalostno kaj se dogaja...

  • predrag 12:52 24.oktober 2018.

    Dokler se ne tiče mojih je vse v redu ,ko pa se mojih dotaknete bom pa znoru, nanaša se na predhodne komentarje.

  • Pepe007 08:21 24.oktober 2018.

    Daleč najbolj sporna je javna objava teh posnetkov, kjer se dajo ljudje prepoznati, ker vsi zaposleni ne odreagirajo enako. Zgodba se začne, ko zgleda, da otroka doma niso naučili, da si mora po zajtrku umiti roke kot si jih 20 ...prikaži več drugih. Oče bi se moral v prostem času mogoče več ukvarjati s tem kot z video produkcijo.