Svet
18 ogledov

Vzrok nesreče še vedno iščejo

letalska nesreča
1/6
EPA
Ruski preiskovalci ob pomoči tujih kolegov preiskujejo strmoglavljenje letala družbe FlyDubai, v katerem je v soboto v Rostovu na Donu umrlo vseh 62 ljudi na krovu. Črni skrinjici sta sicer močno poškodovani in morda bo potrebnega veliko časa, da z njiju pridobijo koristne podatke.

Boeing 737-800 je v noči na soboto strmoglavil pri drugem poskusu pristanka v Rostovu na Donu. Vidljivost in vremenske razmere so bile zelo slabe, pihal je močan veter. Posnetki kažejo, kako se le letalo spremenilo v ognjeno kroglo in se zrušilo, pri čemer so se razbitine razletele kar v krogu kilometra in pol.

Umrlo je vseh 55 potnikov - od tega 44 Rusov, osem Ukrajincev, dva Indijca in Uzbekistanec - in sedem članov posadke. Ti so bili iz Cipra, Španije, Rusije, Sejšelov, Kolumbije in Kirgizistana. Identifikacija vseh žrtev nesreče še traja.

Obe skrinjici poškodovani

Prav tako je v polnem teku preiskava, ki bo ugotovila vzrok tragedije, poročajo tuje tiskovne agencije. Potem ko so z delom na prizorišču strmoglavljenja danes zjutraj končali reševalci, so tja prišli preiskovalci. Pri tem naj bi jim pomagali strokovnjaki iz Združenih arabskih emiratov, od koder je bilo letalo.

Obe črni skrinjici so že našli in so jih prepeljali v Moskvo na analizo. Skrinjici sta močno poškodovani, in morda bo za dešifriranje podatkov z njih potrebnega več časa, je sporočila ruska uprava za varnost v letalskem prometu.

V družbi FlyDubai so zavrnili možnost terorističnega napada, medtem ko možni vzroki ostajajo tehnična napaka, slabo vreme in napaka pilota. Svojcem žrtev bo prevoznik izplačal po 20.000 dolarjev odškodnine, so sporočili.

Užaloščeni sorodniki in prijatelji žrtev ter lokalni prebivalci medtem množično prihajajo na letališče v Rostovu na Donu in tam puščajo cvetje, sveče in igrače. Letališče naj bi se znova odprlo v ponedeljek.

Preberite še

Posneli trenutek tragične nesreče

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.