Svet
18 ogledov

Where is Slovenia?*

Moštvo ZDA je pred odhodom na priprave v Beli hiši sprejel tudi predsednik ZDA B Žurnal24 main
Pozornost velesile. Pred tekmo Slovenija – ZDA je vprašanje iz naslova med pogostejšimi na iskalniku Yahoo!

Nogomet. “Če si boste ogledali samo eno tekmo naše reprezentance, si oglejte tekmo s Slovenijo,” je dan pred začetkom svetovnega prvenstva (SP) zapisal športni novinar iz San Francisca Ray Ratto. Tekmo je označil kot ključno za napredovanje Združenih držav Amerike (ZDA) v osmino finala.

Zanimanje za Slovenijo pa je v ZDA te dni tudi sicer na visoki, morda celo rekordni ravni. Bolj kot kakovost naših igralcev pa Američane zanima nekaj drugega. Po pisanju agencije AP je iskalnik Yahoo! naštel rekordno število poizvedb z vprašanjem: kje je Slovenija?

Pred tekmo tudi smeh

Američani imamo radi SP v nogometu. Je kot konec tedna v Las Vegasu. Vnaprej je jasno, da gremo domov v ponedeljek in da bomo odšli praznih rok. Zato se s tem ne obremenjujemo.” Tako je ta teden odnos večine sodržavljanov do SP opisal ameriški televizijski voditelj David Letterman. Dolžan pa ni ostal niti Sloveniji. Kot smo že poročali, v skeču na njegovi oddaji Late Night Show slovenski navijač pretepe ameriškega novinarja, ker se norčuje iz Slovenije.

Ker pa so si komiki v ZDA Angleže pošteno privoščili šele po tekmi, lahko pravi plaz ironije pričakujemo šele ob slovenski zmagi.

* Kje je Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.