Svet
12806 ogledov

WHO: Tak način cepljenja bi lahko pandemijo še podaljšal

cepivo injekcija Profimedia
Svetovna zdravstvena organizacija objavlja opozorilo pred začetkom cepljenj.

Pravičen pristop cepivu na vsem svetu je v interesu vsakogar in vsake države, je po objavi vzpodbudnih vesti glede napredka šri razvoju cepiva objavil direktor Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus, ki je vendarle dodal, da bi kopičenje cepiva v nekaterih državah pandemijo lahko le še podaljšalo. 

"Nacionalizem, povezan s cepljenjem, bo pandemijo podaljšal, nikakor ne skrajšal," je prvi mož organizacije izpostavil na Pariškem mirovnem forumu, potem ko je opozoril, da se bo virus še naprej širil, ekonomsko okrevanje pa se bo upočasnilo, če ljudje v revnejših državah ne bodo cepljeni. 

"Nekatere države vnaprej kupujejo več cepiva, količinsko tudi dvakrat več kot imajo število prebivalcev, s čimer ogrožajo dostop do cepiva drugim državam." 

Organizatorji foruma v Parizu so že prej izrazili pričakovanje, da se bodo države na njem obvezale nameniti 500 milijonov dolarjev na bi cepiva, ki so še v razvoju - bila globalno dostopna. 

Francoski predsednik Emmanuel Macron je že obljubil 100 milijonov evrov za projekt, ko bo cepivo dostopno. Ponudil je tudi, da del prvih odmerkov cepiva, ki jih bo naročila Francija, odstopijo državam v razvoju, da bi tam lahko cepili zdravstvene delavce. 

Zaradi novega koronavirusa je na vsem svtu od začetka epidemije zbolelo več kot 53 milijonov ljudi, umrlo jih je skoraj 1,3 milijona. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 4
  • Avatar Micheal_Benson
    Micheal_Benson 23:11 21.november 2020.

    Hola, estoy feliz de anunciarle una verdadera compañía de préstamos de la que puede obtener un préstamo rápido, ofrecemos todo tipo de préstamos a nuestros clientes de confianza con una tasa de interés del 3%, contáctenos si necesita un préstamo. ...prikaži več Envíenos un correo electrónicos:Michealbensonloanagency@gmail.com,contacto@Michealbensonagency.com Formulario de solicitud de préstamo y devuélvalo,Visita nuestro sitio web:https://michealbensonagency.com/,Whatsapp:+593962046134. Nombre completo .....

  • igor669 23:05 13.november 2020.

    Lažne novice, lažni virus, lažni testi in lažno cepivo.

  • lulibuc 13:58 13.november 2020.

    WHO lahko cepi samo naivna teleta in mafijca Gatesa, mene sigurno ne