Svet
5 ogledov

WikiLeaks brani svoj vir

Manning je zaprt zaradi suma, da je WikiLeaksu predal na tisoče dokumentov ameri Žurnal24 main
Obrambni sklad za vojaka Bradleyja Manninga je od spletne strani WikiLeaks prejel 15.100 dolarjev. Manning je zaprt zaradi suma, da je WikiLeaksu predal na tisoče dokumentov ameriške vlade.

Mike Gogulski, ustanovitelj Obrambne mreže Bradleyja Manninga, je sporočil, da je donacija ključnega pomena v prizadevanjih za zagotovitev poštenega in odprtega sojenja Manningu. Z donacijo WikiLeaksa se je v skladu nabralo že sto tisoč dolarjev, kar bodo porabili za odvetnike. Za zdaj sicer še ni znano, kdaj bo sojenje.

Vojaka Manninga, ki je služil kot obveščevalni analitik v 10. gorski diviziji ameriške vojske v Iraku, so aretirali v prvi polovici leta 2010. Zaprt je v oporišču marincev Quantico v Virginiji zaradi suma izdaje tajnih dokumentov ameriške vlade. Med drugim naj bi spletni strani WikiLeaks predal tudi na tisoče dokumentov o vojnah v Iraku in Afganistanu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.