Svet
1 ogledov

Wikipedii prekipelo

(Foto: Wikipedia) Žurnal24 main
Spletna enciklopedija Wikipedia je nekaterim računalnikom iz predstavniškega doma ameriškega kongresa za deset dni blokirala pravico do urejanja vsebin.

Kot so pojasnili pri spletni enciklopediji, jih je razjezilo "vztrajno moteče urejanje" s strani nekaterih v kongresu.

Na nenavadne uredniške poteze iz kongresa je Wikipedio opozoril račun na Twitterju @congressedits, ki nadzira tovrstno početje.

Iz predstavniškega doma je sicer prišlo že več "cvetk", kot je na primer trditev, da je atentator na nekdanjega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja Lee Harvey Oswald delal za kubanskega predsednika Fidela Castra.

Kubo so med drugim tudi obtožili, da je organizirala lažne pristanke na Luni, nekdanji ameriški obrambni minister Donald Rumsfeld naj bi bil kuščar z drugega planeta, ameriško in britansko vlado pa naj bi nadzirali prav takšni ljudje kuščarji.

Ameriški kongres je poln nadobudnih mladih pripravnikov in pripravnic. Ti načeloma vodijo pisarne članov predstavniškega doma in senatorjev, a imajo kot kaže obenem precej svojevrstnega smisla za humor in predvsem časa za neumnosti.

Wikipedia uporabnikom dovoljuje, da prispevajo in urejajo vsebine, a obenem tudi pazi na to, da kdo pri tem ne piše neumnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.