Svet
0 ogledov

WSJ: iPad 2 že v proizvodnji

Nova naprava naj bi bila, vsaj v ZDA, na voljo v nekaj mesecih. Cena naj bi bila Žurnal24 main
Podjetje Apple je že začelo s proizvodnjo nove različice tabličnega računalnika iPad, piše Wall Street Journal (WSJ). Novinec bo med drugim imel hitrejši procesor in vgrajeno kamero.
Pri novem iPadu bo najbolj razočaralo dejstvo, da niso izboljšali zaslona, piše WSJ.

Novi iPad bo tanjši in lažji od predhodnika. Imel bo kamero na sprednji strani naprave in tako omogočal video konference.

Obdarjen bo tudi z več pomnilnika in močnejšim grafičnim procesorjem, medtem ko bo zaslon ostal enak kot pri predhodniku, piše Wall Street Journal. Sklicujejo se na dobro obveščene vire, medtem ko Apple morebitne proizvodnje nove naprave ni želel komentirati.

S proizvodnjo naj bi pri Applu pohiteli v luči naznanila šefa podjetja Steva Jobsa, da se bo zaradi bolezni znova začasno umaknil z mesta operativnega vodje podjetja.

Morebitni novinec pri nas prej
Takega zamika zagotovo ne bo več.” Tako nam je na vprašanje, ali bomo morebitnega naslednika ipada v Sloveniji znova čakali skoraj eno leto, v imenu podjetja Powercom povedal Tomaž Lukman iz MA marketinga.

Kolikšen bi bil zamik, si ni upal napovedati, je pa povedal, da se ostali Applovi izdelki pri nas navadno pojavijo dva do tri tedne po predstavitvi v ZDA. Ipad so v ZDA predstavili aprila lani, k nam pa je prišel pred dobrimi desetimi dnevi. Pred tem je bilo treba po kultno napravo v tujino.

Prodali že 15 milijonov
Apple je od lani aprila, ko je predstavil iPad, prodal že skoraj 15 milijonov teh naprav. Letos naj bi jih po ocenah prodali med 27 in 35 milijonov . Zaradi popularnosti naprave smo namenski portal postavili tudi pri zurnal24.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.