Svet
8 ogledov

Wyclef Jean ne bo vodil Haitija

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriškega glasbenika haitijskega rodu Wyclefa Jeana so izključili iz predsedniške tekme na Haitiju.
Wyclef Jean se je rodil na Haitiju, pri devetih letih pa se je z družino preselil v New York. Bil je med prvimi znanimi osebami, ki so začele zbirati pomoč za Haiti po katastrofalnem januarskem potresu, številni kritiki pa mu očitajo, da se je s človekoljubno pomočjo sam okoriščal.

Državna volilna komisija je sporočila, da Wyclef Jean ne more kandidirati na novembrskih predsedniških volitvah. Volilna komisija svoje odločitve ni obrazložila. Sporočila je le, da so sprejeli kandidature 19 kandidatov, 15 pa ne in da je med njimi tudi Jean.

"Čeprav se z odločitvijo ne strinjam, jo bom spoštoval in pozivam, da podobno ravnajo tudi moji podporniki," je v odzivu dejal Jean. Že pred tem se je v javnosti ugibalo, ali lahko glasbenik sploh kandidira za predsednika, saj ne izpolnjuje pogoja, da mora živeti zadnjih pet let na Haitiju

Jean je javnosti sporočil, da se je za kandidaturo za predsednika odločil zato, ker pozna Haiti in ker je prepričan, da lahko s pravim vodstvom postane čudovita država. "A moramo spoštovati vladavino prava, če želimo, da to postane," je dejal in dodal, da bo še naprej sodeloval pri obnovi države.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.