Svet
5 ogledov

Wyclef Jean se bo pritožil

Jean je bil že odpuščen iz bolnišnice. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Ameriški glasbenik haitijskega rodu Wyclef Jean se bo pritožil na odločitev haitijske volilne komisije, ki mu je onemogočila kandidaturo na novembrskih predsedniških volitvah.

"Naši odvetniki se bodo jutri pritožili na odločitev volilne komisije," je Wyclef Jean objavil na spletni strani Twitter. "Izpolnili smo vse zahteve, ki jih določajo zakoni. In zakon je treba spoštovati," je dodal.

Izključen brez pojasnila
Haitijska volilna komisija je v petek zvečer sporočila, da Jean ne more kandidirati na volitvah, svoje odločitve pa ni obrazložila. Sporočila je le, da so sprejeli kandidature 19 kandidatov, 15 pa ne in da je med njimi tudi Jean. Že pred tem se je v javnosti ugibalo, ali lahko glasbenik sploh kandidira za predsednika, saj ne izpolnjuje pogoja, da mora živeti zadnjih pet let na Haitiju.

Velikodušno pomagal po potresu
Wyclef Jean se je rodil na Haitiju, pri devetih letih pa se je z družino preselil v New York. Bil je med prvimi znanimi osebnostmi, ki so začele zbirati pomoč za Haiti po januarskem katastrofalnem potresu, v katerem je umrlo več kot 220.000 ljudi, 1,6 milijona ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo, številni kritiki pa mu očitajo, da se je s človekoljubno pomočjo sam okoriščal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.