Svet
11 ogledov

Yahoo bo odpustil še dva tisoč zaposlenih

Napad na Yahoo je že drugi kibernetski napad na Kitajskem na tuja internetna pod Žurnal24 main
Vodstvo Yahooja je potrdilo, da namerava prihraniti več kot 285 milijonov evrov, tako da bodo odpustili še dva tisoč zaposlenih.

Yahoo namerava ukiniti še dva tisoč oziroma 14 odstotkov delovnih mest, je potrdilo vodstvo. Pričakujejo, da bodo tako zmanjšali stroške in prihranili 375 milijonov dolarjev (več kot 285 milijonov evrov).

Podjetje s sedežem v Kaliforniji si želi postati manjše, okretnejše in bolj dobičkonosno. Spletni portal ima sicer 700 milijonov uporabnikov, vendar v nekaterih področjih ne dohaja tekmeca Google, po drugi strani pa so spletno pošto prehitela socialna omrežja, kot sta Facebook in Twitter.

Krčenje prihodkov

To je že šesti krog odpuščanj v zadnjih štirih letih, kar bo skupaj z najnovejšo napovedjo skupaj znašalo skoraj šest tisoč ukinjenih delovnih mest. To bo sicer največje odpuščanje, ki bo preseglo tisto iz leta 2008, ko je zaradi recesije brez dela ostalo 1.500 oseb. V podjetju še pravijo, da bodo več podrobnosti o svoji strategiji razkrili 17. aprila, ko bodo dobili najnovešje bilančne in druge podatke.

Yahoo je v tem času tudi dvakrat zamenjal generalnega direktorja, a mu to ni prineslo sreče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.