Svet
5794 ogledov

YouTube: Takih videov ne bo več mogoče objavljati

ženska telefon slušalke mobilni telefon
Za takšne posnetke na YouTubu ni prostora, so odločeni.

Spletni video portal YouTube je prepovedal videe z nevarnimi izzivi, kot je Bird Box. Pri YouTubu so se za to potezo odločili po več primerih hudih poškodb in smrti, povezanih s tovrstnimi izzivi.

Izziv Bird Box je dobil ime po Netflixovem filmu s tem naslovom. Sodelujoči v izzivu s prevezo čez oči izvajajo različne naloge. Pri tem pogosto pride do nesreč ali poškodb, poročajo tudi o enem primeru prometne nesreče.

"Sporočamo, da naša politika, ki prepoveduje škodljive in nevarne vsebine, velja tudi za potegavščine, ki bi bile lahko nevarne ali bi imele za posledico resne poškodbe," je v sporočilu zapisal spletni portal. Dodali so, da za izzive, ki lahko povzročijo smrt ali so jo v nekaterih primerih že povzročili, kot je tisti, v katerem sodelujoči zaužijejo tableto za pralni stroj, ni prostora na Youtubu.

Youtube aplikacija logotip | Avtor: Profimedia Profimedia

Prepovedane so tudi potegavščine, zaradi katerih se lahko otroci znajdejo v hudi čustveni stiski in otrokom za vse življenje pustijo travme.

Po poročanju revije ameriškega združenja za zaščito potrošnikov Consumer Reports je v izzivu s tabletami za pralni stroj umrlo najmanj šest ljudi, več tisoč pa jih je moralo pomoč poiskati v bolnišnicah.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 21:04 17.januar 2019.

    Pravilno , mularija se spušča nehote v nevarne situacije a zdaj naj bi jim stregli še z norimi idejami !

  • Avatar Kazuya
    Kazuya 21:22 16.januar 2019.

    bravo YT