Svet
23 ogledov

Yugo loto vse bližje

(Foto: BOBO) Žurnal24 main
Loterije iz nekdanjih držav Socialistične in federativne republike Jugoslavije (SFRJ) naj bi bile vse bližje dogovoru o organizaciji skupnega lota. Zadeli bi lahko kar 20 milijonov evrov.

"Govora je o regionalni loteriji, ki je podobna tisti pod imenom Euro milijoni, ki jo organizirajo nekatere evropske države. Za zdaj še nismo natančno določili podrobnosti in časovnega okvira, ampak se dogovarjamo," je za srbski časnik Alo dejal neimenovani vir iz Loterije Srbije.

Na Loteriji Slovenija so za zurnal24.si potrdili, da se z drugimi loterijami iz držav nekdanje Jugoslavije pogovarjajo o vsejugoslovanski loteriji.

Ker pa pogovori še potekajo, nam več informacij niso mogli posredovati.

Na tej regionalni loteriji bi lahko igralci zadeli nekajkrat višji dobitek kot na domačih loterijah. Vrednost Yu loterije naj bi se tako gibala pri 20 milijonih evrov.

O organizaciji takšnega lota se je govorilo že leta 2001, šele pred nekaj dnevi pa je prišlo do odločilnih premikov. V Sarajevu je namreč te dni potekal sestanek med loterijami iz bivših držav SFRJ.

Generalni direktor bosanske loterije Edhem Pašukan je zatrdil, da se s konceptom skupnega lota intenzivno ukvarjajo že več kot dve leti.

Ideja je, da bi igra temeljila na skupnem vplačilu, imela bi skupen nagradni sklad in skupen dobitek. Igra bi bila podobna sistemu lota, žrebanje pa bi potekalo vsako nedeljo. Če bi se projekt izkazal za uspešnega, bi lahko v Yu loterijo vstopile še Madžarska, Bolgarija in Romunija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.