Svet
3135 ogledov

Z avtom med pešce, umrl tudi majhen otrok

Nemška policija EPA
Nemčija. Več oseb je mrtvih, deset jih je poškodovanih.

V nemškem mestu Trier je prišlo do grozljivega dogodka, ko je moški z avtomobilom z visoko hitrostjo nenadoma zapeljal med pešce. Sprva so policija in nemški mediji poročali, da sta bili v dogodki dve žrtvi, nato so poročanje spremenili, po svežih podatkih so umrle štiri osebe, med njimi tudi majhen otrok. 

V povezavi z dogodkom so že pridržali 51-letnega Nemca, motiv za njegovo dejanje še ni znan. Prijeli so ga nekaj ulic stran od napada. 

"To, kar se je zgodilo v Trierju, je šokantno," je napisal predstavnik zvezne vlade Steffen Seibert na Twitterju. Dodal je, da so njihove misli z družinami umrlih, poškodovanih in tistih, ki trenutno pomagajo ponesrečencem. 

Župan Trierja je pri tem v svoji izjavi za lokalno televizijo povedal, da mesto napada izgleda, kot da je vojna.  

Očividci dogodka govorijo, da je moški z visoko hitrostjo vozil skozi mesto, v coni, namenjeni pešcem, naj bi bila njegova hitrost 100 km/h. Ena izmed očividk je povedala, da je videla leteti otroški voziček po zraku. Kaos je spremljala iz trgovine. Ljudje so kričali in se poskrili v bližnjih lokalih. 

Ostale podrobnosti za zdaj niso znane. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • mph 07:16 02.december 2020.

    ... akbar ... in to predvidevam. Seveda je slučajno možno, da je tudi pravi psihični bolnik, čeprav noben od teh nima pospravljenega podstrešja, sicer ne bi bil kar je.

  • peizysthe 07:09 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za sseks

  • creanarmi 03:50 02.december 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želikko najti partnerja za seks