Svet
8381 ogledov

Z avtom v avtobusno postajo, poročajo o žrtvah

Marseille napad
Voznika so že aretirali.

V francoskem mestu Marseille sta se zgodila dva med seboj povezana incidenta. Kot poroča Reuters, je ena oseba umrla, ena naj bi bila ranjena. V prvem incidentu je bil ranjen moški, v drugem je umrla 42-letna ženska. 

Voznik avtomobila je z ukradenim vozilom zapeljal v dve avtobusni postaji. Prvi incident se je zgodil nekaj po 8. uri. Kot poročajo, naj bi ukradel vozilo Renault Espace in z njim namerno zapeljal na avtobusno postajališče. Z istim vozilom je nato uro kasneje izvedel še en napad na postaji, od prve oddaljeni približno osem kilometrov.

Policija je ljudem naročila, naj se ne zadržujejo na območju. Voznika, šlo naj bi za 35-letnega moškega, so že prijeli. Moškega so aretirali, zahvaljujoč očividcu, ki si je zapomnil registrsko številko avtomobila in o tem obvestil policijo. Na podlagi vseh podatkov so osumljenca lahko prestregli. 

Marseille incident avtomobil | Avtor: Profimedia Profimedia

Imel je "resne psihološke težave"

Osumljenec je francoski državljan in je bil v preteklosti obsojen zaradi kraje, preprodaje drog in posedovanja orožja. Policija dogodka ne obravnava kot teroristični napad. 

Moški naj bi se mirno predal policiji. "Ni se upiral, ni prišlo do streljanja. Na kraj so prišli bombni tehniki, ki so preiskali vozilo, a niso našli nikakršnega eksploziva ali orožja," je dejal neimenovani policijski vir. 

S tožilstva so sporočili, da je imel moški "resne psihološke težave" in da je trpel za manično depresijo. Sprožili so preiskavo, a se za sedaj osredotočajo na osumljenčevo psihološko stanje in ne na terorizem. 

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
 • majab 16:51 21.avgust 2017.

  Kako nesposobno policijo imamo na Zahodu, da ne znanjo prijeti skoraj nikogar, ki bi izvedel takšen napad. Tudi po prijetju zločincev pa jim vzrok ni znan, seveda razen, če je psihični bolnik.

 • maresem 13:01 21.avgust 2017.

  Res se je za vprašat kašen motiv je imel.... gamat islamistična. Le kakšnega neki. Preveč je te golazni, to je problem in ne vem kaj se čaka s čistkami?!

 • Avatar omega_v6
  omega_v6 12:43 21.avgust 2017.

  Miroljubni islam se na tak način zahvaljuje Evropejcem,ker smo jim nudili streho nad glavo in hrano!! Evropski voditelji pa ne vejo kaj narediti drugega ne vejo kot izrazit sožalje svojcem žrtev!! V takem primeru bi morali KOMPLETNO družino morilca deportirati ...prikaži več na mesto izvora! Mislim tudi na daljne sorodnije!!

Sorodne novice