Svet
1754 ogledov

Med huje poškodovanimi tudi predšolski otrok

Avto zapeljal med pešce v Melbourneu
1/3
Epa
Z belim terencem zapeljal med pešce.

Avstralski mediji poročajo, da je avtomobil v Melbourneu okoli 16.30 po lokalnem času zapeljal med pešce, pri čemer je bilo poškodovanih najmanj 14. ljudi, več od njih jih je v kritičnem stanju. Pred tem so poročali, da je poškodovanih 19 oseb. 

Voznik je 32-letni avstralski državljan, po rodu iz Afganistana in domnevno uporabnik drog s težavami v duševnem zdravju,  a povezav s terorizmom policija ni našla.

Policija je prijela še enega moškega, 24-letnika, ki so ga videli, da je posnel incident. Policija je pri njem našla torbo z noži. "Domnevno ni povezan z dogodkom," je sporočila policija. Voznika je policija prijela takoj po dogodku, v vozilu ni bilo drugih potnikov. Zaradi poškodb so tudi njega odpeljali v bolnišnico. 

Kot je razvidno iz videoposnetka, je bilo v dogodku udeleženo belo terensko vozilo. Očividec Jim Stoupas, ki ima v bližini trgovino, je za BBC povedal: "Preprosto se je zapeljal skozi križišče, ki je bilo polno pešcev. Ni bilo nobenega zaviranja, nobenih poskusov zavijanja.

Dodal je, da je videl pet do osem ljudi, ki so ležali na tleh, policija je na kraj dogodka prišla zelo hitro. 

Po podatkih iz zdravniških virov je med huje poškodovanimi tudi predšolski otrok, ki ima resne poškodbe glave.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.