Svet
16 ogledov

Z bolno hčerko v rokah na triatlon

Rick van Beek
1/4
Facebook
Ganljiva zgodba očeta, ki s svojo hčerko v rokah premaguje triatlone, polmaratone in druge športne dogodke. Vse le zato, ker bolna hčerka uživa v vetriču v laseh.

"Imenujte to navdih. Imenujte to motivacija, imenujte to kakorkoli hočete, jaz temu pravim ljubezen. Ta ne bo nikoli izginila. Ona je v mojem srcu, jaz sem njene noge. Čeprav morda fizično nekoč ne bo več mogla biti z mano, bo za vedno v mojem srcu, kjer me bo tiho spodbujala." To je izsek iz zapisa na blogu 39-letnega Ricka van Beeka iz Byron Centra v Michiganu.

Zgodba se je začela pred 13 leti, ko se mu je rodila hčerka Maddy, ki ima cerebralno paralizo. "Funkcionira kot trimesečni otrok. Ena od redkih stvari, za katere vemo, da v njih uživa, je to, da je zunaj, v vodi, uživa v vetru v laseh," je za Midland Daily News po zadnjem premaganem triatlonu pojasnil Rick. Med plavanjem hčerko namesti v kajak, ki ga vleče za seboj, kolesari s posebnim vozičkom, v katerega posadi hčerko. Tekaški del pa premaga tako, da pred seboj poriva voziček ali pa jo del proge nosi v rokah.

Do zdaj sta se udeležila že več kot 70 triatlonov, polmaratonov in drugih tekmovanj na prostem. Ustanovil je neprofitno organizacijo Ekipa Maddy, v okviru katere zbira sredstva za otroke s posebnimi potrebami.

Življenje, obrnjeno na glavo

"To je bil eden najhujših dni v našem življenju. Vsak upa, da bo njegov otrok zdrav. Osem let sem si želel, da bi bila zdrav otrok. Vendar če ne bi bila taka, tudi mi danes ne bi bili takšni ljudje," se je Rick za Fox 17 spominjal dni, ko so izvedeli, da je hčerka bolna.

Pred štirimi leti, ko so opazili, kako uživa v vožnji zunaj, je popolnoma spremenil življenje. Prej je pokadil po dva zavojčka cigaret na dan in bil fizično povsem neaktiven. Leta 2008 je opustil stari življenjski slog in začel trenirati skupaj s hčerko. "To je bila dolga pot s številnimi padci, vendar smo zdaj bolje."

Komentarjev 5
  • Tanja Djermanovič 12:59 15.avgust 2012.

    Vsak naredi za svojega otroka vse kar se da, tudi če je kopirano. Če je to pozitivno, bi kopiral vse. Ti pa živi v svojem svetu.

  • Kevin Kiret 11:29 15.avgust 2012.

    Niko dj si štrk za vrat pa dej mer..

  • Niko_K_ 10:57 15.avgust 2012.

    1. Ne veš, kdo sem in kaj sem že vse v življenju naredil. 2. S kakšno pravico mi praviš bimbo, če sem napisal, da je tip kopiral drugega.3. Kje sem napisal, da je kaj manj vredno?... ...prikaži več eni ste pa res retardi (in to govorim na podlagi tega, kar si napisal in ničesar drugega).