Svet
6 ogledov

Z darovanjem krvi brezplačno na festival

krvodajalstvo kri darovanje Anže Petkovšek
Organizatorji glasbenega festivala vpravijo Romunijik, da so idejo za prodajo kart dobili pri samem grofu Drakuli. Cenejšo ali brezplačno karto bodo namreč dobili tisti obiskovalci, ki bodo darovali kri.

Ljudi, ki  v Romuniji aktivno darujejo kri, je malo, le dva odstotka. Romunija je tako na dnu lestvice krvodajalcev v Evropi.

Festival Untold bo konec tega meseca potekal v Transilvaniji, organizatorji pa upajo, da bo njihova kampanja - z darovanje krvi obiskovalci dobijo cenejše ali brezplačne karte - vzpodbudila ljudi h krvodajalstvu.

Posterje za kampanju je pripravila regionalna agencija Grof Dracula, prikazujejo pa vampirja, ki se napaja s krvjo. "Glede na to, da se Romunija sooča z akutnim pomanjkanjem krvi v zdravstvenih ustanovah, je akcija, ki jemlje navdih iz teh mitov, več kot dobrodošla," pravi  direktor festivala Bogdan Buta.

 

Udeleženci festivala, ki se bodo preko spleta prijavili za darovanje krvi ali se osebno pojavili v krvodajalskih centrih, bodo na festivalu dobili brezplačne enodnevne karte. Kampanja poteka v sodelovanju z romusnkim nacionalnim inštitutom za transfuzijo krvi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1