Svet
15 ogledov

Z golimi rokami se bo boril z levom

Lev EPA
Egipčan Al-Sayed al-Essawy v želji po večjem turističnem obisku države načrtuje boj z levom. "Premagal ga bom z golimi rokami," pravi.

Dvoboj med človekom in levom se bo odvijal pred znamenitimi piramidami v Gizi. Al-Sayed je za egipčanski časopis Al Masry Al Youm dejal, da "bo svet priča dogodku, ko bo človek premagal leva z golimi rokami". To pa bo predvsem v veliko pomoč gospodarstvu.

Da bi bolje razumeli, zakaj bi 25-letnik rad uresničil svoje sanje, kot pravi sam, je treba čas zavrteti 12 let nazaj. "Ko sem bil star 13 let, sem odkril, da sem izredno močan. Nato pa sem si obljubil, da se bom nekoč bojeval z levom," je dejal za omenjeni časnik in dodal, da se vidi kot egipčanska naložba.

"Če bi imela Amerika ali katera koli druga država človeka, ki bi se lahko bojeval z najmočnejšo živaljo na svetu, bi ga zagotovo ustrezno promovirali in njegovo moč uporabili tudi za promocijo države," meni Al-Sayed.

Na Al-Sayedovo napoved so se že odzvale organizacije za zaščito živali, saj so opozorile, da se 25-letnik na boj z levom pripravlja tudi z bojem s psi. Egipčan se ob tem brani, da ne bo oborožen in da bo leva ubil le, "če bo ogroženo njegovo življenje". "Vse je odvisno od leva. Če se bo odločil za umik ali predajo, potem ga ne bom ubil in boja bo konec."

Tamkajšnji minister za turizem Mounir Fakry Abdel Nour je v izjavi za javnost zapisal, da ministrstvo "pod nobenim pogojem ne bo toleriralo nehumanega dejanja proti živalim", in državljanom zagotovil, da "bo osebno zagotovil, da se takšno barbarsko dejanje ne bo zgodilo v Egiptu".