Svet
8 ogledov

Z Google.me proti Facebooku

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Prvi mož Googla, ki se očitno pripravlja na boj s prvakom spletnih družabnih omrežij Facebookom, svari mlade pred objavljanjem osebnih informacij na spletu.

Mladi bodo nekega dne želeli spremeniti svoje ime, da bi pobegnili pred svojo internetno preteklostjo, je za Wall Street Journal dejal prvi mož Googla Eric Schmidt. Prepričan je namreč, da se mladi ne zavedajo dobro posledic objavljanja tako velike količine osebnih informacij na spletu.

Strokovnjakinja za socialna omrežja Suw Charman-Anderson ni tako črnogleda. "Ideja, da lahko na spletu vse ukradeš, ni resnična,“ je poudarila za BBC. "Kot družba bomo verjetno postali strpnejši do mladostniške norosti.

Google.me konkurenca Facebooku
Družba se sicer po pisanju poznavalcev očitno pripravlja za skorajšnji zagon novega spletnega družabnega omrežja, ki bi konkuriralo razširjenemu Facebooku. Imenovalo naj bi se Google.me in naj bi nadomestilo ponesrečeni Googlov poskus z Buzzom.

Začetek boja po pisanju Financial Timesa naznanjajo zadnji nakupi Googla, ki je v petek prevzel Jambool, družbo, ki se ukvarja s sistemi za plačevanjem preko spleta. Pred tem je za največjega proizvajalca spletnih iger Zynga odšel sto milijonov dolarjev, sledil pa je še 200 milijonov dolarjev vreden nakup podjetja Slide, ki se prav tako ukvarja z razvojem spletnih iger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.