Svet
18 ogledov

Z goreče ladje se jih je rešilo 111

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
V bližini britanskega otoka Scilly je zagorela ribiška ladja. Medtem ko se je 98 članov posadke rešilo takoj na začetku, se je 13 članov posadke bojevalo z ognjem in ga ukrotilo.

Na ribiški ladji je zagorelo okoli šeste ure zjutraj, ko je ta plula v ribolovno območje okoli 370 kilometrov jugozahodno od otoka Scilly.

Britanska obalna straža je po klicu na pomoč takoj zaprosila bližnje ladje, naj Atheni priskočijo na pomoč. Na kraj dogodka je prva prispela ladja Vega, ki je rešila 98 članov posadke, ki se je pred tem v morje spustila z rešilnimi čolni.

Ladijsko podjetje Thor, ki je lastnik Athene, je v izjavi za javnost po poročanju britanskega časnika Daily Telegraph zapisal: "Kot sprva kaže, je požar izbruhnil v področju skladišča v levem boku ladje. Posadka je takoj začela z gašenjem požara in nadzorovati položaj. Vsi razen 13 članov posadke so zapustili ladjo in so sedaj že na varnem."

Ko so namreč slednji pogasili požar, so ti ladjo zapustili z reševalnimi čolni in rešila jih je bližnja ladja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.