Svet
14 ogledov

Z izmišljeno padalsko nesrečo želela opravičiti zamudo

Fotografija je simbolična. (Foto: Bralka Vida) Žurnal24 main
Avstrijka sprožila obsežno reševalno akcijo. Na koncu jo je doletela še ovadba.

Neka Avstrijka si je zaradi zamujenega poslovnega sestanka izmislila nesrečo s padalom. Lažno opravičilo za izostanek pa je sprožilo obsežno reševalno akcijo, kar jo je na koncu stalo ovadbe.

Po poročanju avstrijskih medijev, se je 34-letnica pred dnevi odpravila na pohod na hrib Gaisberg v bližini Salzburga. Ker ji ni uspelo pravočasno priti na dogovorjeni sestanek s sodelavcem, mu je po telefonu poslala sporočilo, da je s padalom po nesreči obtičala na drevesu, navedbe policije povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

V akcijo kar osemnajst gorskih reševalcev

Sodelavec je nemudoma poklical pomoč, nakar je 18 gorskih reševalcev, gasilcev in policistov sprožilo reševalno akcijo. Ženska je uro kasneje poslala novo sporočilo rekoč, da se je medtem uspela rešiti in da je na poti v bolnišnico. Reševalno akcijo so zatem preklicali.

Policija je nato v okviru preiskave ugotovila, da sploh ni letela s padalom, ampak si je to izmislila v opravičilo, ker je zamudila sestanek. Zaradi pretvarjanja v povezavi z nesrečo v gorah jo čaka kazenska ovadba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.