Svet
9 ogledov

Z jajcem končal gladovno stavko

Nikolić ni dosegel razpisa predčasnih volitev. (Foto: Epa) Žurnal24 main
Vodja Srbske napredne stranke Tomislav Nikolić je gladovno stavko simbolično končal tako, da je pojedel velikonočno jajce.

 

Nikolić je gladovno stavkal od minule sobote. 59-letnik jo je začel med pozicijskim protestom v Beogradu, na katerem so zahtevali razpis predčasnih parlamentarnih volitev. V nedeljo zvečer so ga zaradi poslabšanja zdravja prepeljali v bolnišnico. Po pozivu patriarha srbske pravoslavne cerkve je v četrtek znova začel uživati tekočine, hrano pa je še naprej zavračal.

Danes pa je bolnišnico v Beogradu zapustil, odšel k maši, na srečanju s patriarhom srbske pravoslavne cerkve Irinejem "pojedel jajce in na ta način končal" gladovno stavko.

Vladajoča koalicija pod vodstvom Demokratske stranke srbskega predsednika Borisa Tadića pa kljub njegovemu protestu še naprej zavrača zahtevo, da bi parlamentarne volitve razpisali že decembra, namesto maja prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.