Svet
12 ogledov

Z jajci nad predsednika

Wulff je povedal, da zase ne zahteva strogega varovanja, saj želi ostati v stiku Žurnal24 main
V mestu Wiesbaden je 48-letni moški danes vrgel jajce v nemškega predsednika Christiana Wulffa, ki se je takrat ravno pogovarjal z množico ljudi.

Moški je pred napadom na predsednika Christiana Wulffa jajce vrgel tudi v ministrskega predsednika nemške zvezne dežele Hessen Volkerja Bouffierja. Nato so ga aretirali in odvedli. Razlog za njegovo dejanje ostaja neznan.

Napadel tudi prejšnjega predsednika
Policija je potrdila, da gre za istega moškega, ki je leta 2007 v Frankfurtu napadel takratnega predsednika Horsta Köhlerja in ga več sekund tesno držal v primežu. Wulff in Bouffier sta med napadom sicer stala pred hessenskim zveznim parlamentom v Wiesbadnu.

Wulff se je jajcu izognil in se zavaroval s svojim jopičem ter se za nekaj trenutkov skril v stavbo parlamenta. Kmalu zatem je spet prišel ven in nadaljeval s svojim uradnim programom ter se celo fotografiral s skupino šolark.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.