Svet
11 ogledov

Z letala pred vzletom niso odstranili ledu

Ruski preiskovalci so danes sporočili, da se je ponedeljkova nesreča ruskega letala ATR-72, ki je zahtevala 31 smrtnih žrtev, najverjetneje zgodila, ker z letala pred vzletom niso odstranili ledu.

Kot so danes pojasnili v Moskvi, z letala francosko-italijanske izdelave pred vzletom niso pravilno odstranili ledu, tako da je ta "najverjetnejši vzrok za nesrečo". Ob tem so opozorili, da bodo pred dokončno oceno potrebne še dodatne analize tehničnih podatkov.

Spomnimo

Letalo ATR 72 je strmoglavilo približno 40 kilometrov od mesta Tjumen. Kot je sporočilo rusko ministrstvo za izredne razmere, je bilo na letalu, ki je bilo namenjeno iz mesta Tjumen na sever v mesto Surgut, 39 potnikov in štirje člani posadke. Pri tem je umrlo 31 ljudi, 14 jih je bilo ranjenih.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:39 04.april 2012.

    Ne moreš verjeti. Ta letala so prepovedali uporabljati na področjih , kjer pozimi pada sneg in so v Kanado in USA kupljena vsa premestili in prodali v Srednjo Ameriko. Rusi ga pa kupijo in pošljejo v Sibirijo. Ja to je ...prikaži več pa tko , če nimaš pojma in ti je tuja blagovna znamka boljša od domače!