Svet
22989 ogledov

Z ležalnika vrgel 30-letno Slovenko, posredovala policija

Hrvaška plaža Profimedia
Na Hrvaškem tudi letos številne zgodbe, povezane z ležalniki.

Tudi v letošnji turistini sezoni so številna hrvaška obalna mesta dobro zasedena, ponekod celo pokajo po šivih. Hrvaški portali so polni zgodb o številnih incidentih, povezanih z ležaniki, ležalkami in brisačami, ki jih ponekod turisti, da bi si zagotovili dobro mesto na plaži, postavljajo celo pred četrto uro zjutraj. 

Številni so tudi incidenti. Enega zadnjih je hrvaška policija obravnavala v sredo okrog 13. ure v Starigradu. 61-letni pijani Slovak je z ležalnika prevrnil 30-letno Slovenka, ki je pri tem zgrmela na tla, a k sreči pri tem ni bila poškodovana, poroča 057info.hr. 

Primer so prijavili policiji, ki je s plaže odpeljala Slovaka in mu pri tem izmerila 1,29 promila alkohola v krvi. Zadržali so ga do iztreznitve, nato pa odpeljali k sodniku za prekrške zaradi vznemirjanja javnega reda in miru na posebej drzen način. 

Milijon turistov 

Na Hrvaškem so sicer sredi tega tedna našteli več kot milijon turistov, je povedala ministrica za turizem in šport Nikolina Brnjac. Kot je dodala, so Hrvaško mnogi prepoznali kot epidemiološko najbolj varno turistično državo na Sredozemlju. 

Ministrica je dodala, da so od začetka leta zabeležili približno šest milijonov turističnih obiskov in okoli 34 milijonov nočitev, kar znaša okoli 60 odstotkov obiskov in nočitev v primerjavi z enakim obdobjem rekordnega leta 2019.

mejni prehod kontrola policija Obrežje Promet Slovenija Hrvatom zatajil sistem, nastajajo kilometrske kolone Covid-19, Hrvaška pri sosedih Popotnik Hrvaška obala sicer ostaja oranžna, a v teh delih so razmere najslabše

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • bojovi 11:35 01.avgust 2021.

    Noben pa ni vprašal kako je bilo v zraku ko je odletela z ležalnika xD.

  • Avatar karjola
    karjola 09:20 01.avgust 2021.

    70 letne verjetno ne bi taknil ...

  • vzev 20:09 31.julij 2021.

    Zakaj sploh kdo sili tja kjer je gneča. Vedno sem se odmaknil od gneče in šel rajši na plažo, tam kjer ni bilo nikogar. Tako, da imaš res mir.