Svet
2725 ogledov

Z luksuznimi avtomobili divjali po centru Splita

24sata
Večkrat prevozili rdečo luč, pomislite, kaj vse bi se lahko zgodilo.

Hrvaški portal 24Sata je objavil posnetek luksuznih avtomobilov, ki dirjajo po Splitu. Vozili so tudi s hitrostjo 150 km na uro, prevozili rdečo luč in se ob tem še snemali. Policija objestnežev še ni prijela. 

"To je šolski primer objestne vožnje, za kar sta predvidena zapor in zaplemba vozil. In to bi morali storiti," je za portal dejal sodni izvedenec za promet Goran Husinec. "Lahko bi koga ubili. Predstavljajte si, da na križišču pride z leve strani drugi avtomobil. Če bi s takšno hitrostjo trčili, bi bili na mestu mrtvi," je dodal. 

Na portalu pijasnjujejo, da lahko ti zelo dragi jekleni konjički dosežejo hitrost do 300 kilometrov na uro ali še več. Dva sta bila znamke Porsche 911 Turbo S. Takšno vozilo sicer v Nemčiji stane 205.000 evrov, na Hrvaškem pa dva milijona kun (približno 269.000 evrov). Tretji je McLaren 570 S, takšno novo vozilo v Nemčiji stane okoli 185.000 evrov.

Splitska policija je potrdila, da so od sobote do nedelje prejeli prijavo okoli 1 ure ponoči. Takoj so aktivirali razpoložljive policiste, vendar jih še niso uspeli najti. Kriminalistična preiskava je v teku. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

 
Komentarjev 4
  • Janez 07:29 05.avgust 2020.

    Gre za mlade razvajene socio in psihopate. Takšne so jih naredili njihovi starši z neprimerno permisivno vzgojo. Ker so to deca vplivnih staršev se policija spreneveda kao dajih ne more najti.

  • Avatar ovca
    ovca 21:54 02.avgust 2020.

    Niso jih se prijeli ali jih ne smejo prijeti? Blazno tezko je najti prestizni avto sploh,ker ima registrsko tablico. Vecja krizisca pa so tako ali tako pokrita s kamerami 😲🤫🤭