Svet
17 ogledov

Z masko Angele Merkel prekinil govor Junckerja

EU parlement Youtube
Predsednik Evropske komisije Jean Claude Juncker je moral prekiniti svoj govor v Evropskem parlamentu. Zmotil ga je italijanski parlamentarec z masko Angele Merkel na obrazu.

Evropski poslanec italijanske Severne lige Gianluca Buonanno si je sredi govora Jeana Clauda Junckerja o stanju Evropske unije nadel masko nemške kanclerke Angele Merkel. Sredi Junckerjevega govora je tudi vstal iz svojega stola in mahal ostalim poslancem.

Predsednik evropskega parlamenta Martin Schulz je bil primoran prekiniti Junckerjev govor, da je Buonanna prosil, da se umiri in umakne masko. Namesto da bi storil, kar mu je bilo naročeno, se je italijanski poslanec z masko na glavi sprehodil do Junckerja in mu podal svojo roko, kar je Schulz komentiral, da to plačujejo evropski davkoplačevalci. 

 

"Čas je za ukrepanje"

"EU ni v dobrem stanju, v EU je premalo Evrope in premalo unije," je ocenil Juncker v prvem govoru o stanju unije na plenarnem zasedanju Evropskega parlamenta v Strasbourgu. To moramo skupaj spremeniti in prva prioriteta je in mora biti soočenje z begunsko krizo, je še izpostavil.

Številke so ogromne, v nekaterih vzbujajo strah, a ne sme nas biti strah, čas je za pogumno in odločno ukrepanje EU, njenih članic in institucij, je pozval Juncker, ki je danes predstavil tudi nov načrt komisije za soočenje z begunsko krizo.

"Čas je za humanost in človeško dostojanstvo. Za Evropo gre tudi za zgodovinsko pravičnost. Vsi se moramo zavedati, da je Evropa celina, kjer je skoraj vsakdo nekoč bil begunec," je poudaril.

Komentarjev 3
  • Janez_53 10:25 11.september 2015.

    In ti misliš, da bi si z nadetjem mask bolj zaslužili bajne plače, ki jih vsak mesec kasirajo??? Na to pa nisi pomislil, da z maškarado le zapravljajo čas, ki bi ga morali porabiti za prekleto resne stvari!

  • Papaja Popi 17:25 09.september 2015.

    Ne ti men afne guncat.....................

  • mph 16:55 09.september 2015.

    Pohvale Gianluci. Če bi ostalih bilo kaj v hlačah, bi si še nadeli masko Junckerja, pa še koga. Groza kaj delajo sedanji politiki Evrope. Samo, da imajo polne žepe.