Svet
19 ogledov

Z neba tolkle golf žogice

Neurje na Južnem Tirolskem
1/4
EPA
Na Južnem Tirolskem v Italiji so ponoči divjala huda neurja, ki so povzročila gmotno škodo in težave v prometu, zahtevala pa so tudi dve smrtni žrtvi. Hudo neurje je divjalo tudi po Avstriji.

Zemeljski plazovi in poplave so po močnih nalivih na Tirolskem odnašali hiše, nekatere cestne in železniške povezave pa so bile prekinjene. Okoli 150 ljudi so zaradi nevarnosti poplav evakuirali.

V južnotirolskem kraju Afens je umrla 84-letna ženska, katere kmetijo je odnesel zemeljski plaz. V bližnjem kraju Tulfer pa je izgubila življenje vaščanka, potem ko je njeno hišo zasul plaz. Žensko so najprej razglasili za pogrešano, danes pa so reševalci našli njeno truplo.

Plaz je zasul tudi železniško progo čez prelaz Brenner med Italijo in Avstrijo, ki bo predvidoma zaprta najmanj dva tedna.

O hudih neurjih so v soboto in minulo noč poročali tudi iz sosednje avstrijske zvezne dežele Tirolska. V okolici Innsbrucka je padala toča v velikosti žogic za golf, ki je povzročila gmotno škodo.

Težave v prometu so neurja ponoči povzročala tudi v avstrijski zvezni deželi Salzburg in na Zgornjem Štajerskem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.