Svet
3626 ogledov

Z nožem nad vrtčevske otroke, dva je ubil, ranil še 16 oseb

vrtec učilnica Profimedias
Mediji poročajo, da naj bi napadalec prišel v vrtec okrog 14. ure po lokalnem času ter poškodoval 16 otrok in dva učitelja. Dva otroka sta pozneje umrla zaradi poškodb.

V mestu Beiliu v avtonomni regiji Guangxi Zhuang na jugu Kitajske je sinoči prišlo do krutega dejanja, ko je moški z nožem vstopil v otroški vrtec, poroča BBC. Dva otroka sta umrla, 16 drugih ljudi pa je ranjenih, dva od njih sta v kritičnem stanju. Policija je osumljenca že aretirala, preiskava napada pa poteka, poroča tiskovna agencija Xinhua.

Motiv za napad še ni znan, mediji poročajo, da naj bi napadalec prišel v vrtec okrog 14. ure po lokalnem času ter poškodoval 16 otrok in dva učitelja. Dva otroka sta pozneje umrla zaradi poškodb.

Kitajska se je sicer že v preteklih letih soočala z vrsto napadov na šole, zadnji se je zgodil leta 2019, ko je bilo v provinci Hubei ubitih osem otrok.

*Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • alen04 08:55 29.april 2021.

    enak, vsaj enake kazni kitajskim bi morala imeti Slovenija, le tako se doseže določen cilj s katerim se tako zelo okrutna dejanja nad šibkejšimi vsaj delno zmanjša.

  • Skipi 08:30 29.april 2021.

    Za tega vemo kaj ga čaka na Kitajskem.