Svet
56 ogledov

Z nožem napadli vzgojiteljico na poti v službo

(Slika je simbolična.) Sutterstock
Vzgojiteljico so napadle tri mlajše ženske. Po besedah očividcev naj bi napadalke vzklikale Alah.

Vzgojiteljica je bila na poti v službo, ko so jo napadle tri mlajše ženske. Ženske naj bi pri tem vzgojiteljico potisnile na tla, jo brcale in z nožem porezale po rokah. Ženske so zbežale, ko je vzgojiteljici na pomoč priskočil neki moški. 

"Bila je zelo pretresena. Zdaj je v bolnišnici. Dobila je nekaj šivov, ima nalomljena rebra, a pravijo, da bo v redu. Odpustili naj bi jo še danes," je povedala Karrien Stevens, vodja vrtca, v katerem dela žrtev napada. Po dogodku so v predelu Londona, kjer se je napad zgodil, nekaj časa veljale posebne razmere.

Stevensova je prepričana, da vzgojiteljica ni izzvala napada, temveč da je šlo za naključen napad in da vzgojiteljica ne ve, zakaj so napadalke izbrale prav njo. 

Neimenovana priča dogodka je dejala, da naj bi bile napadalke azijskega porekla, med napadom pa naj bi izgovarjali besedo Alah in dele Korana. "Povlekle so jo na tla, jo udarile, brcale. Ena od njih je izvlekla nož in jo porezala od zapestja do komolca," je še povedala priča. 

Britanska policija dejanja ne obravnava kot teroristični napad. Prav tako niso še imeli podatkov o tem, ali se napadalke in žrtev poznajo.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • primoz.g 22:46 07.junij 2017.

    Ni vzgojiteljica, učiteljica ipd, je Vrtnarka

  • wolf.ata 22:28 07.junij 2017.

    Britanci so poraženi zaradi premehke politike do priseljencev-migrantov iz Afriških in predvsem muslimanskih držav Sirije ,Iraka,Irana,Pakistana

  • sprehajalec 22:18 07.junij 2017.

    V žaru prevajanja članka za angleško publiko je pač pozabil, da smo v Sloveniji. Daš v google ime zgoraj, pa te vrže na izvorni članek. London. Alah bo že vedel kako in kaj z udeleženkami. Razen če ni ...prikaži več v vojni s celim svetom.