Svet
314 ogledov

Z nožem ubil otroka pred očmi mame

Begunci v Nemčiji EPA
V migrantskem centru na jugovzhodu Nemčije je prišlo do tragedije, je sporočila tamkajšnja policija.

V nastanitvenem centru za prosilce za azil v nemškem mestu Arnschwang je včeraj prišlo do tragedije, v kateri je življenje izgubil 5-letni otrok. Z nožem je otroka in njegovo mamo, rusko državljanko, napadel Afganistanec, ki je poškodoval še enega otroka, starega 6 let. V šoku so ga sprejeli v bolnišnico, otrok ni v življenjski nevarnosti.

Policija je sporočila, da ozadje tragedije še preiskujejo, Afganistanca so priprli.

Zaostrovanje politike glede prosilcev za azil

Nemški zvezni svet, zgornji dom nemškega parlamenta, je v petek potrdil zakon, ki bo dodatno zaostril pravila ravnanja z zavrnjenimi prosilci za azil, ki jih čaka vrnitev v njihovo domovino, je poročala STA.

Omejitev pravice gibanja bo veljala tudi za tiste, ki sicer še čakajo na odločitev glede svoje prošnje za azil, a je že v začetku jasno, da so njihove možnosti, da bodo lahko ostali, nične. Še posebej pa bodo poslej omejevali gibanje tistim, ki se ne bodo prostovoljno vrnili v svoje domovine in ki bodo navajali lažne podatke o svoji identiteti.

Podaljšalo se bo tudi obdobje možnega pripora za izgon. Posebni pripor za izgon bodo lahko nadzorovali tudi s posebnimi elektronskimi "lisicami" za sledenje na nogah tistih, ki jih bo čakala deportacija. Še posebej bo to pomembno pri tistih, za katere bodo ocenili, da bi lahko zagrešili napad ali kako hujše kaznivo dejanje.

Zvezni urad za migracije in begunce (BAMF) bo dobil tudi pooblastila, da preišče mobilne telefone prosilcev za azil brez osebnih dokumentov, da bi tako lahko ugotovili njihovo identiteto, je še poročala STA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • erikkk 07:01 05.junij 2017.

    kr ena prfektno si to povedala ...nobena luknja jih ne bo skrila ... ljudje jih bodo polovli kot miše

  • McBobo 22:57 04.junij 2017.

    Kvazi humanitarci so moči samo na gob....

  • Janez_53 20:29 04.junij 2017.

    NE BLUZI!!!