Svet
14 ogledov

Z noži napadala Izraelce

Napad v Tel Avivu EPA
Dva Palestinca sta danes v ločenih napadih z noži napadla Izraelce v Tel Avivu in na Zahodnem bregu. Ranjene tri osebe, ubili 25-letno žensko.

V drugem današnjem napadu je Palestinec skočil iz avtomobila in zabodel tri Izraelce na avtobusni postaji na vhodu v kraj Alon Švut blizu judovske naselbine na jugu Zahodnega brega, preden ga je ustrelil varnostnik. V napadu je umrla Izraelska, dva Izraelca pa sta lažje ranjena. Napadalec je kasneje podlegel strelskim ranam.

Vojak v kritičnem stanju


Nekaj ur pred tem je 17-letni Palestinec z nožem napadel izraelskega vojaka na železniški postaji v Tel Avivu in ga huje ranil. Vojak je v bolnišnici v kritičnem stanju, napadalca pa so prijeli.
Današnja napada sta se zgodila v času, ko Izrael poskuša zajeziti nasilje v vzhodnem Jeruzalemu ter bližnjih arabskih mestih in vaseh v Izraelu, ki je izbruhnilo potem, ko je policija čez vikend ustrelila 22-letnega izraelskega Arabca.

Pred današnjimi incidenti se je v več arabskih vaseh na severu Izraela na protestnem pohodu zbralo več tisoč šolarjev, ki so zahtevali kaznovanje policista, ki je pred dvema dnevoma ustrelil 22-letnika.

Tako v Jeruzalemu in na Zahodnem bregu je v minulih tednih pred tem že prišlo do več nasilnih protestov, ki so že sprožili ugibanja, da bi se lahko začela nova palestinska intifada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.