Svet
6880 ogledov

Z otrokom v avtu bežal pred policijo, do smrti povozil dva upokojenca

razbit avtomobil Shutterstock
Tragična zgodba s cest ...

V Španiji so v šoku, potem ko se je v prestolnici – Madridu – zgodila nesreča, ki je najprej pretresla domačine, prek medijev pa tudi ostale španske državljane. Potem ko je avtomobil bežal pred policijsko patruljo, je pred seboj pokosil številne pešce, dva, upokojenca, stara 72 in 81 let, sta zaradi hudih poškodb umrla, številni so ranjeni. Španske oblasti so že izključile možnost terorističnega napada. 

Ko je patrulja v Madridu na območju Pasea de Extremadura želela zaustaviti hitro vozeče vozilo znamke mercedes razreda C, v katerem ni bil pravilno pripet otrok, se voznik avtomobila ni odzval na policijske signale, zato so se za njim podali v lov. Vozilo je na begu kosilo pešce pred seboj, pri tem sta umrla 72- in 81-letnik, poroča španski spletni časopis El Pais. Incident se je zgodil dopoldanskih urah, umrla pa sta dva pešca, ki ju je zbil voznik na divji rodeo vožnji. A ta v avtu ni bil sam, v mercedesu so mu družbo delali še trije potniki, med drugimi tudi otrok. Voznik je še na begu, dva potnika so aretirali, otroka pa predali socialni službi, poročajo španski mediji in dodajajo, da so bili potniki v avtomobilu stari znanci policije. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.