Svet
6 ogledov

Z roko v roki proti terorizmu

Britanski premier in pakistanski predsednik sta razkrila nov dogovor med državam Žurnal24 main
Britanski premier Gordon Brown je obiskal Indijo in Pakistan. Velika Britanija in Pakistan sta sklenila dogovor o boju proti terorizmu.

Britanski premier Gordon Brown se je po obisku Indije, kjer se je sestal s premierjem Manmohanom Singhom, odpravil še v Pakistan. Osrednja tema pogovorov v obeh državah je bil boj proti terorizmu, ki je z nedavnimi napadi v Mumbaju pretresel ne samo Indijo, ampak ves svet. 

Čas za dejanja
Brown je dejal, da ima tri četrtine terorističnih zarot, ki jih preiskujejo britanske oblasti, povezave s Pakistanom. Zato so se odločili s to državo skleniti 8,9 milijona dolarjev vreden dogovor o boju proti terorizmu . "Prišel je čas za dejanja in ne za besede, želim pomagati Pakistanu in ostalim državam, da izkoreninijo terorizem," je po pogovorih s pakistanskim predsednikom Asifom Alijem Zardarijem dejal Brown.

VB želi sodelovati pri preiskavi
Brown je odgovornost za napade v Mumbaju, ki so zahtevali najmanj 170 žrtev, pripisal pakistanski skrajni skupini Laškar-e-Taiba. Britanski preiskovalci pa želijo zaslišati edinega preživelega napadalca na Mumbaj Mohammeda Ajmala Amirja Qasaba. Menijo, da bi lahko več izvedeli o terorističnih skupinah, ki delujejo na področju Pakistana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.