Svet
506 ogledov

Z zakonom omejili obseg domačih nalog

domača naloga zvezek šola učenec učenka otrok Profimedia
Kitajska je sprejela zakon, ki omejuje obseg domačih nalog v šolah ter zunajšolskih dejavnosti otrok.

Cilj zakona je zmanjšati hud pritisk na otroke, po navedbah francoske tiskovne agencije AFP poročajo kitajski državni mediji.

Kitajska vlada je v zadnjem času sprožila boj proti dejavnostim, za katere meni, da so škodljive za otroke in mladino. Tako je mladoletnim prepovedala, da bi več kot tri ure na teden igrali spletne igre, ter občutno zmanjšala dostop do zasebnih tečajev.

Lokalne oblasti bodo morale zdaj okrepiti nadzor nad tem, kako obremenjeni so otroci z nalogami in zunajšolskimi dejavnostmi. "Starši morajo na razumen način razdeliti čas, ki ga imajo otroci za učenje, počitek, igro in fizične aktivnosti, da otrok ne bi preobremenili in da bi se izognili odvisnosti od interneta," piše v zakonu, ki ga je že sprejel kitajski parlament.

Zakon bo v veljavo stopil s prihodnjim letom, poroča AFP.

Na Kitajskem je šolski sistem izredno selektiven, otroci se od vsega začetka pripravljajo na zahtevne sprejemne izpite za univerzo. Številni straši pa namenijo ogromno sredstev za to, da bi imeli otroci dostop do čim boljših šol ali zasebnih tečajev.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.