Svet
23 ogledov

Z zavezanimi očmi postavil rekord

Vrvohodec
1/4
EPA
Vrvohodec Nik Wallenda je s hojo po jekleni žici nad Chicagom postavil kar dva svetovna rekorda - za najbolj strm naklon in za najvišjo hojo, s prevezo za oči.

Akrobat Nik Wallenda, po novem lastnik kar desetih svetovnih rekordov, je premagal približno 140 metrsko razdaljo med dvema chicagaškima stolpnicama z naklonom 19 stopinj. Začel je približno 180 metrov nad tlemi, končal pa je pri približno 35 metrov višje.

Pri podiranju drugega rekorda pa je Wallenda jekleno žico prehodil nekaj več kot 28 metrov z zavezanimi očmi brez vsakršne zaščitne mreže ali varoval približno 165 metrov na tlemi. Po uspešno opravljenem drugem podvigu je Wallenda povedal, da misli, da se je tresel kot list. "Žica se je neverjetno tresla in edino kar sem si želel, je priti na drugo stran žice." Oba podviga pa je v živo - z deset sekundnim zamikom - v Združenih državah Amerike prenašal Discovery Channel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.