Svet
3969 ogledov

Za 14 kilometrov 280 evrov

Taksi Profimedia
Odiranje turistov. Policija v Pragi je prijela taksista, ki je tuji turistki za 14 kilometrov vožnje računal kar 280 evrov. Za takšno razdaljo sicer po veljavni tarifi velja maksimalna cena 20 evrov.

Taksist v češki prestolnici je v resnici prešel vse meje razuma; turistka se je z njim peljala vsega 14 kilometrov, za to vožnjo pa ji je sprva računal celo 480 evrov, pišejo češki portali. Taksimetra na začetku vožnje ni vklopil.

Neverjetna je tudi reakcija ženske, ki je zmedena in prestrašena najprej povedala, da ima pri sebi le 50 evrov. Taksist je privolil, da jo odpelje do bankomata, kjer je dvignila dodatnih 120 evrov, kar taksistu ni bilo dovolj.

Na koncu sta se zedinila za 280 evrov, kar je več kot desetkrat višja cena od najvišje po veljavni tarifi. Taksist ženski ni izdal računa, na njeno vztrajanje ji je na roke napisal potrdilo o plačilu.

Ženska je svojo zgodbo povedala na recepciji hotela, kjer so zanjo poklicali policijo. Ti so našli taksista, ga prijeli in zoper njega podali kazensko prijavo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • blayo 16:32 17.julij 2017.

    Greš pač na bankomat in vmes pokličeš policijo...

  • Avatar čavez
    čavez 13:48 17.julij 2017.

    Nobene razlike z našimi TAXI čefurji, ista govna.