Svet
21 ogledov

Za 18 let v zapor, ker je naščuval rotvajlerja

Krvoločen pes Shutterstock
Višje sodišče v srbskem mestu Smederevo je 37-letnega moškega obsodilo na 18 let zapora, ker je aprila leta 2008 naščuval svojega psa pasme rotvajler, da naj napade 49-letnega soseda, ki je zaradi izkrvavitve in hudih poškodb umrl.

Strogo obsodbo je sodišče izreklo potem, ko je drugostopenjsko sodišče razveljavilo 14-letno zaporno kazen proti 37-letnemu Srbu, poroča srbski Blic. Višji državni tožilec Aleksandar Kuzmanović je po razveljavitvi vložil pritožbo, v kateri je ocenil, da je 14 let zapora premila kazen za tak brutalen zločin.

Odvetnik lastnika napadalnega psa Petar Petrov pa se z najnovejšo kaznijo ni strinjal in je napovedal pritožbo. Kot je dejal za tiskovno agencijo Beta, "ni dovolj dokazov, da je storil omenjeno dejanje", če pa je to storil, pa tudi "ni dokazov, da je to naredil na izrazito okruten način".

Soproga 37-letnika, ki je bila skupaj z njegovim očetom v času napada doma, na sodišču sprva ni želela pričati. Kasneje pa se je premislila in trditve moža, da se je pes iztrgal iz povodca in napadel soseda, postavila na laž. "Psu je celih 15 minut izdajal ukaze, da naj napada," je takrat dejala.

Sodnik Goran Mladenović je v izreku sodbe zapisal, da je 37-letnik soprogi naročil, da naj odveže rotvajlerja in da ga pripelje v sobo, saj je "vedel, da je pes nevaren in da lahko pride do žrtev". Po sosedovi smrti je zažgal žrtvina oblačila in truplo vrgel v vodnjak pred hišo sorodnika, ki se nahaja nekaj kilometrov stran od kraja zločina.

Komentarjev 1
  • mirko 12:55 19.november 2011.

    100 LET BI BILO PREMALO.