Svet
15 ogledov

Za 2 mio. toži mesto, ker jo je zbil kolesar

Kolesar v New Yorku. Shutterstock
Dana Jacks iz New Yorka toži mesto za 2,17 milijona evrov, ker jo je v enem izmed mestnem parku zbil kolesar. Zaradi pretresa možganov in poškodbe obraza se je morala v bolnišnici zdraviti 25 dni.

Nesreča se je zgodila to poletje, ko se je, kot pravi 37-letna igralka iz Brooklyna, sprehajala po parku Prospect in ko je prečkala kolesarsko stezo, se je vanjo zaletel kolesar David Sonenberg. Slednji sicer krivdo zavrača in pravi, da se je Jacksova sprehajala izven sprehajalne poti in da se je ona zaletela vanj. Pri tem pa je utrpel tudi poškodbe.

Priljubljena rekreacijska točka

Omenjeni park je sicer znano rekreativno območje za Newyorčane, saj so tam poleg sprehajalnih stez in športnih igrišč tudi zelo dobro urejene kolesarske steze.

Jacksova mestno policijo med drugim tudi obtožuje, da slabo nadzoruje promet znotraj parka. "Če ne dovolite, da avtomobili divjajo po parku, potem tega ne bi smeli dovoliti tudi kolesarjem," je dejal njen mož Forrest Cicogni na sestanku za boljšo prometno varnost v mestu, ki so ga organizirale newyorške oblasti, poroča New York Post.

Privatno dirkališče

Ženska se je za tožbo odločila potem, ko se je v parku zgodilo več nesreč, v kateri sta bila udeležena pešec in kolesar. Mestne oblasti so tako prejele več pritožb občanov, da nekateri so nekateri kolesarji krožno kolesarsko pot parka spremenili v privatno dirkališče.

"Če nosijo kolesarske hlače, še ne pomeni, da vedo, kaj delajo," je dejal oče triletnega dečka. "Tudi sam sem strasten kolesar in povem vam, da ti ludje nimajo mej. So grožnja varnosti mojega otroka."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:48 24.december 2011.

    Tudi po trasi-samo kolesarska pot- Pionirske železnice , se sprehaja vsekakršnja banda od pasjeljupcev do starčkov, ki jim asfalt dobro dene, do klepetulj, družin z vozički in ostalih pa POLICAJEV nikjer.!!