Svet
21 ogledov

Za babico zbrali pol milijona evrov

Nadlegovanje Karen Klein na šolskem avtobusu Prt Scr YouTube
V poseben sklad za 68-letno Karen Klein, ki so jo v šolskem avtobusu junija nadlegovali dijaki, se je steklo za kar 703,873 dolarjev (565.132 evrov) denarja.

Donacije so se zbirale prek spletne strani Indiegogo.com, kjer so že prejšnji mesec, ko je številka doniranih sredstev presegla 600 tisoč dolarjev, dejali, da še nikoli niso tako hitro zbrali toliko sredstev.

68-letnica bo tako dobila 654 tisoč dolarjev, saj je treba od zneska odšteti še stroške provizij za kreditne kartice in štiriodstotno provizijo spletne strani.

Račun za zbiranje sredstev je sicer odprl nek Kanadčan, ki je sprva hotel, da bi Kleinovi z donacijami omogočili počitnice. Da bi se vanj nateklo toliko denarja, pa si ni niti predstavljal.

Kaj bo družina Klein sedaj naredila s 654 tisočaki še ni znano. Sin 68-letnice Brian je povedal, da so zelo hvaležni za podporo, ki so jo dobili.

Kleinova je že takoj potem, ko se je na Youtubu pojavil posnetek, na katerem se jasno vidi, kako jo srednješolci v šolskem avtobusu nadlegujejo, prejela vstopnico zase in za osem njenih vnukov za tridnevni obisk Disneylanda v Kaliforniji.

Hotelska veriga Hilton pa jih je podarila enotedensko razvajanje v enem izmed njihovem hotelu na Floridi.

Štirje dijaki, ki so z zbadanjem in nadlegovanjem Kleinovo 18. junija spravili do solz, so bili kaznovani z enoletno izključitvijo iz šole.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.