Svet
11 ogledov

Za en mesec jo je zaklenil v stanovanje

Nasilje Shutterstock
Devetindvajsetletni Rečan A. Č. bo moral na hladno, saj ga je 20-letno dekle prijavilo, da jo je en mesec zadrževal v svojem stanovanju, ji grozil in jo posiljeval, poroča Novi list.

Začelo se je v začetku decembra, ko je 29-letnik zaklenil vrata svojega stanovanja na obrobju Zagreba, v katerem je neprijavljeno živel, in iz njega ni dovolil oditi 20-letnici. Kot poroča Novi list, ni znano, zakaj ji je grozil.

Izza tesno zaprtih vrat ji je grozil, da jo bo ubil, če ga bo zapustila. Ni pa jasno, v kakšnih odnosih sta bila. Ali je tak način ubral, da bi dekle zadržal v zvezi, naj bi pokazala preiskava. Ravno tako naj bi pokazala, ali je dekle bilo v stanovanju ves čas, ali ji je stanovanje kdaj dovolil zapustiti.

Grožnje so bile vse hujše, zato se je dekle zbalo za življenje in je 28. decembra le poslalo materi sporočilo.

Dekle ga je poleg protipravnega odvzema prostosti prijavilo tudi za posilstvo. Ali so njene obtožbe resnične, bo pokazala preiskava, ki pa jo bo A. Č. spremljal iz pripora. V zapor Remetinac so ga namreč odpeljali po tem, ko je tožilstvo zahtevalo pripor, saj menijo, da bi lahko vplival na 20-letnico, ki je glavna priča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.