Svet
22 ogledov

Za Hrvate simbol kakovosti tudi Merklova

Nemška kanclerka Angela Merkel. EPA
Če bi imel povprečen Hrvat neomejeno vsoto denarja in če bi pri tem gledal na kakovost, potem bi si privoščil mercedesa, poslušal U2 in Gibonnija ter prespal v hotelu Regent Esplanade, je pokazala raziskava agencije GfK.

Izbira mercedesa kot simbola kakovostnih avtomobilov na Hrvaškem je bila pričakovana, tako kot je bilo tudi pričakovano, da bodo na vrhu lestvice nemški avtomobili. Tem – natančneje BMW-ju in volkswagnu – sta namreč pripadla tudi drugo in tretje mesto. Preseneča le, da se je audi znašel šele na petem mestu, celo za oplom.

Nemški kakovosti Hrvati pritrjujejo tudi v politiki, saj so v kategoriji najboljših politikov kot daleč najboljšo ocenili nemško kanclerko Angelo Merkel.

Zanjo se je izreklo več kot 33 odstotkov vprašanih. Sledita ji predsednik ZDA Barack Obama in ruski premier Vladimir Putin, ki pa je tretje mesto zasedel z manj kot dvema odstotkoma glasov.

U2 prekaša vse

Ko gre za naklonjenost tujim glasbenim skupinam, se lahko na Hrvaškem vsi skrijejo pred irskimi rokerji U2, celo skupine, kot so The Beatles, Rolling Stones in Red Hot Chili Peppers. Najkakovostnejša hrvaška glasbena skupina je medtem Parni valjak, sledijo pa ji Prljavo kazalište, Magazin, TBF, Hladno pivo in Colonia.

Med hrvaškimi glasbenimi solisti je kakovost očitno skoncentrirana v Dalmaciji, predvsem v Splitu in Šibeniku. Gibonniju sledita Oliver Dragojević in Mišo Kovač, nato pa se zvrstijo pevke, ki so v medijih sicer veliko bolj izpostavljene od svojih moških kolegov – Severina, Nina Badrić, ki je sicer iz Zagreba, in Jelena Rozga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.