Svet
25 ogledov

Za hudo nesrečo vlaka krivijo strojevodjo

Quebec vlak nesreča Kanada EPA
Vodstvo železnice je za sobotno nesrečo vlaka, v kateri je umrlo vsaj 20 ljudi, okrivilo strojevodjo. Trideset ljudi še pogrešajo, a so najverjetneje prav tako mrtvi.

Po hudi nesreči vlaka v soboto so kanadske oblasti sporočile, da lahko potrdijo, da je v nesreči umrlo vsaj 50 ljudi, oziroma lahko že razglasijo smrt tudi za tiste, ki jih še niso našli. Zaenkrat so našli 20 trupel, družinam preostalih 30 pa že sporočajo, da tudi zanje upanja ni več.

Glavni izvršni direktor ameriškega podjetja Rail World je povedal, da za grozno nesrečo sumijo in krivijo strojevodjo, ker ni dovolj dobro nastavil zavor. "Mislim, da je naredil nekaj narobe. Težko je razložiti, zakaj nekdo ni dobro opravil svojega dela," je povedal direktor Edward Burkhardt in dodal, da so strojevodjo suspendirali in je zdaj pod policijskim nadzorom. "Predvidevamo, da je nastavil nekaj ročnih zavor, vprašanje pa je, če jih je nastavil dovolj. Sprva nam je rekel, da jih je nastavil 11, kar smo mu verjeli, zdaj pa nič več," je še povedal Burkhardt.

Gasilci so se do trupel prebijali več dni

Vlak je s 73 vagoni – cisternami, polnimi nafte, zdrvel po hribu 11 kilometrov navzdol proti mestu in iztiril, nakar je pet cistern razneslo in povsem uničilo 30 stavb v mestu. Gasilci so potrebovali več dni, da so se lahko prebili do kraja nesreče, saj je bilo tam prevroče, da bi se lahko posvetili iskanju in našli trupla. Zaradi požara je moralo svoje domove zapustiti dva tisoč ljudi, ki so se domov lahko vrnili šele v torek.

Komentarjev 1
  • erikkk 13:45 11.julij 2013.

    Vlak teško kr tko iztiri.kaj pa če je kdo na tračnice kaj dal