Svet
22 ogledov

Za Islamsko državo se borijo štiri Hrvatice

Džihadisti EPA
Poleg Dore Bilić, ki je bila v ameriškem obstreljevanju mesta Raka pred dnevi ranjena, se na strani teroristov bojujejo še vsaj tri hrvaška dekleta, ki so se pridružila radikalnim islamskim skrajnežem v Siriji in Iraku.

Dekleta so se najprej spreobrnila v islam, nato pa se pridružila skrajnežem; v bojih ne sodelujejo, piše Jutarnji list, kjer še dodajajo, da se ta informacija ujema z nedavnimi ugotovitvami hrvaške varnostno obveščevalne službe, da se veliko deklet v zadnjem času odloča za poroko z islamskimi skrajneži, z njimi pa nato odidejo na vojna območja.

Hrvaška je tranzitna država

Naša južna soseda doslej ni veljala za državo, kjer bi muslimanski skrajneži lahko novačili ljudi v svoje vrste. Hrvaška obveščevalna služba sicer ugotavlja, da pri njih ni organiziranih celic militantnih islamistov, da pa je država pogosto tranzitna točka prek katere skrajneži potujejo na Bližnji vzhod.

Po navedbah obveščevalcev se skrajnežem na Hrvaškem ni uspelo organizirati predvsem zaradi pripadnikov Islamske skupnosti v državi, ki so zelo ostro nastopili proti radikalnemu islamu, ki ga zagovarjajo pripadniki Islamske države.

Komentarjev 2
  • samo.jst 13:34 03.oktober 2014.

    upam, da bo njihova pot enosmerna...

  • Žurnalček 08:34 03.oktober 2014.

    D.J. iz Zagreba lepo brani in od žalostne resnice rešuje pred svetom RH. Če so se pri nas našli štirje kreteni in to Vatikanerji , potem si lahko samo statistično izračunamo, kolko jih je na HR, pomnoženo z 20.000 muslimanov ...prikaži večanov , ki so dobili Domovnice po 91l. in v resnici nikoli niso bili in postali Hrvati.