Svet
5440 ogledov

Za klofuto neznani ženski pol leta zapora

Napadel neznanko pred lokalom Youtube
Branil se je, da je za napad kriva sama.

Francosko sodišče je 25-letnega moškega, ki je julija letos na ulici v Parizu fizično napadel študentko, obsodilo na pol leta zapora, poroča BBC. Do napada je prišlo pri terasi pariškega lokala, katerega nadzorna kamera je posnela dogodek. Posnetek se je hitro razširil na spletnih omrežjih in v medijih.

22-letno študentko Marie Laguerre je moški fizično napadel potem ko mu je ona odgovorila na njegove žaljive in spolno agresivne komentarje. Njena reakcija ga je razjezila, skušal jo je zadeti s pepelnikom s terase lokala. Potem ji je pristopil in jo z vso silo udaril, pri tem pa kričal nanjo.

Napadalca Firaza M. je policija po dogodku našla in prijela; med sojenjem je napad priznal, a pri tem zanikal, da se je obnašal seksistično in da študentke ni žalil.

Pariško sodišče ga je včeraj obsodilo na po leta zaporne kazni, dobil je kazen prepovedi približevanja omenjeni študentki, plačati mora tudi dva tisoč evrov denarne kazni.

"Človek, ki me je napadel, ne bo nikoli razumel, da je bilo njegovo dejanje seksistično. Nismo ga uspeli podučiti in informirati o tem, da se žensk ne more več tretirati kot da so kos mesa," je pri tem za Liberation povedala napadena študentka Marie Laguerre.

nasilje moški ženska pretep lasanje Obala Slovenija Na parkirišču iz vozila potegnil žensko, jo lasal, tepel in brcal

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 14:56 07.oktober 2018.

    Kaj mislite, koliko aresta bi dobil nekdo pri nas za podobni napad?

  • bojovi 18:41 06.oktober 2018.

    100% Francoz, kajne? (če zastopite sarkazem)

  • alen04 14:34 05.oktober 2018.

    Napadalec Firaz je zagotovo v Franciji rojen. Malo ste si sami krivi Francozi kaj pa uvažate te psihopate.