Svet
38045 ogledov

Panika na znani hrvaški plaži, ljudje za las ubežali tragediji!

Hrvaška, Bol, Brač, Zlatni rat Žurnal24 main
Katamaran se je začel nenadzorovano premikati proti obali.

Na plaži Zlatni rat na Bolu bi skoraj prišlo do tragedije. K sreči so nekateri kopalci opazili, da se proti obali nenadzorovano premika plovilo, ki se je poskušalo zasidrati blizu plaže. Glasno so začeli opozarjati druge kopalce, naj se hitro umaknejo iz vode. 

"Zgodilo se je tisto, na kar ves čas opozarjamo. Katamaran se je preveč približal obali, vstopil je v območje prepovedanega sidranja," je za Slobodno Dalmacijo povedal očividec, domačin Dinko Karninčić. Zaradi vetra, ki je pihal in strukture tal na tistem delu, sidro ni opravilo svoje naloge. Katamaran je prešel v območje za kopalce, v motor se mu je zapletla mreža, ki omejuje del za kopalce. zaradi česar je skiper izgubil nadzor nad plovilom. To se je obrnilo proti obali in pričelo ogrožati tamkajšnje kopalce.

Plaža Zlatni rat Bol na Braču | Avtor: Profimedias Profimedias

Po besedah očividca ni šlo za proefsionalnega skiperja. Na krovu naj bi bila avstrijska družina. Ali je spregledal znak, ki prepoveduje zasidranje, ni znano. Moški naj bi zatrjeval, da se mu je pokvaril motor, zaradi česar je izgubil nadzor nad vozilom. 

Domačini so jezni. Že dlje časa opozarjajo, da je priljubljena plaža, eden zaščitnih znakov hrvaškega turizma, kljub prepovedi oblegana s strani jaht, katamaranov in drugih plovil. Vsi si želijo priti čim bliže obali, pri tem pa ne vzamejo v obzir kopalcev. Nadzora ni ali pa je pomanjkljiv. "Pomorska policija mora izvajati obhode in vpeljati red," je prepričan Karninčić. "Ne vem, kaj čakajo. Normalno, da smo domačini besni." Bojijo se, da bo neodgovorno obnašanje ljudi uničilo plažo. 

 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 22
  • Idioti 11:41 22.junij 2023.

    Tam domačinov ni in to si zapomnite za zmeraj !!!

  • Naklonsky 07:53 22.junij 2023.

    Nekdo je na hrvaški obali sedel ob morju in pil pivo…Se vam ne zdi, da malo pretiravate o Hrvaški o pisanju popolnoma nepomembnih zadev?

  • ico8 14:29 21.junij 2023.

    Za tiste, ki so mi dali minus: Ko parkirate v blatu pred vaso stalo, vam ni potrebno metati sidra...