Svet
11 ogledov

Za lobiranje najemite Fergie

Nekdanja grofica Yorka naj bi bila zaradi slabega finančnega stanja povsem obupa Žurnal24 main
Yorško vojvodinjo Sarah Ferguson je časopis News of the World posnel pri sprejemanju 40 tisoč funtov gotovine, v zameno pa je ponudila sestanek pri njenem nekdanjem možu princu Andrewu.

Časnik poroča, da princ Andrew o poslih svojih nekdanje žene ni vedel ničesar, vojvodinja pa zaenkrat še ni ničesar komentirala, piše BBC. Sodeč po zvočnem posnetku, grofica novinarju, ki se je izdajal za uspešnega poslovneža reče, naj ji prinese še pol milijona funtov (581 tisoč evrov), kar mu bo „odprlo vrata“.

Prav tako mu reče, da mu bo denar „odprl vse poti, karkoli potrebujete, karkoli želite“ ter da če bo on (novinar) pazil nanjo, „bo on (Andrew) pazil na vas...povrnilo se vam bo desetkratno. Lahko odprem katerakoli vrata želite.“

Za ta denar naj bi Fergusonova novinarju pod krinko omogočila sestanek pri princu Andrewu, ki je od leta 2001 posebni britanski trgovinski in investicijski predstavnik, od novinarja pa je zahtevala tudi naj odstotek vseh dobičkov, ki bi jih prinesli dogovorjeni posli, nakaže njeni dobrodelni ustanovi.

Časnik nato še navaja, da Fergie svojega nekdanjega moža opisuje kot povsem neverjetnega ter da sam ne bi nikoli sprejel niti penija za karkoli. Hkrati pa še potoži, da ima težave z denarjem ter da je obupana.

Kar je zelo resno je to, da je tako obupana, da je pripravljena ogroziti ugled svojega nekdanjega moža in države ter ne nazadnje pomembne ambasadorske vloge, ki jo igra in ki jo konec koncev plačujejo britanski davkoplačevalci,“ pojasnjuje eden od urednikov pri News of the World Robert Jobson. Iz Buckinghamske palače zadeve niso želeli komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.