Svet
21 ogledov

Za Maddie bo zmanjkalo denarja

Madeleine McCann Žurnal24 main
Kate in Gerry McCann se bojita, da bosta morala iskanje pogrešane hčerke Maddie prekiniti. Prosita za pomoč.
"Najina punčka je zdaj stara sedem let, nedolžna, ranljiva in čaka, da jo nekdo najde. Prosim, prosim, pomagajte nama," moleduje Gerry. Skupaj z ženo se strinjata, da akcije ne bosta nikoli prekinila, tudi če bo sklad propadel.

Že tri leta McCannova neuspešno iščeta hčerko Maddie, ki je bila ob izginotju stara tri leta. V najboljših časih sta imela v skladu z imenom  Find Madeleine (Najdimo Madeleine) dva milijona funtov, zdaj sta pri številki 300 tisoč funtov. Kot sta priznala za The Sun, ju je strah, da s tem zneskom prav dolgo ne bosta več mogla financirati preiskave.

"Ostala bova samo še jaz in Gerry, ki jo bova iskala," pravi 42-letna Kate. Sama je pred časom zapustila svoje delovno mesto kot zdravnica, da bi se tako bolj posvetila iskanju. "V skladu je denarja dovolj le za nadaljevanje iskanja do spomladi 2011," priznava in dodaja, da je zdaj prvič pomislila, da hčerke ne bo nikoli našla.

Madeleine McCann | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pismo s prošnjo poslala tudi slavnim
V obupanem poskusu iskanja pomoči je par na spletu objavil peticijo, v kateri prosi javnost za podporo pri iskalni akciji in zahtevi, naj britanska ter portugalska vlada storita več. Sponzorjem ali ljudem, ki bi to utegnili postati, sta poslala pisma, v katerih jih prosita za denarno pomoč.

Upata, da bo ta poteza ganila tudi javnost in bodo denar prispevali tudi drugi. Med prejemniki pisma so se znašli tudi J. K. Rowling, tajkun Richard Branson, komik Jack Dee in številni drugi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.